Min meditationsresa

Min meditationsresa

Medveten närvaro - Mindfulness - Meditation


Oavsett vilket ord vi väljer så handlar det om att vara fullt närvarande i det nuvarande ögonblicket med acceptans, nyfikenhet och medkänsla. Mindfulness översatt från kinesiska betyder ”närvarande hjärta”. Tänk att ta sig genom livet med ett öppet och närvarande hjärta?


Jag har mediterat i stort sett dagligen sedan 2016 och känt en stor skillnad i mitt liv. Jag fungerar bättre, känner mer glädje, är lugnare, mer harmonisk, känner mer tillförsikt och kan hantera mina motgångar på ett klokare sätt. 


Hösten 2021 utbildade jag mig till CARE Meditationslärare, en resa som har hjälpt mig att landa ännu mer i mig själv och att fördjupa min praktik. Just att träna mig i rollen som observatör hjälper mig att lättare släppa taget om tankar och känslor. Att låta livet hända istället för att kontrollera det eller bli involverad i mina draman. Utbildningen har också fördjupat min önskan om att vilja göra skillnad och att bidra med mer vänlighet, medkänsla och acceptans i världen. 

 
CARE står för Compassion - Awareness - Resilience - Emotion och kombinerar neurovetenskapen och hälsopsykologin med visdomen ifrån uråldriga kontemplativa traditioner. Här kan du läsa mer: https://www.meditationslararprogrammet.se
Forskning/studier har bevisat att meditation bland annat


☼ Stärker immunförsvaret

☼ Sänker blodtrycket

☼ Ökar livslängden

☼ Balanserar hormonsystemet

☼ Förbättrar den känslomässiga balansen

☼ Löser upp spänningar i kropp och sinne

☼ Stödjer kroppens självläkning

☼ Förbättrar koncentrationen

☼ Reducerar stress

☼ Påverkar hjärnans struktur och funktion på ett positivt sätt