Om/Kontakt


Om

mayu yoga & hälsa

Peace is the moment without judgement. That is all.
This moment in the Heartspace where everything that is is welcome


Dorothy Hunt 

Hej, va roligt att du har hittat hit!


Jag som driver mayu yoga & hälsa heter Manuela Endrich.


Efter många stimulerande år av administrativt arbete men också två utbrändheter känns det som att jag har kommit hem. Nu finns både hjärnan och hjärtat med.


Jag tror på att de svårigheter vi möter i våra liv hjälper oss att utvecklas. Trots att det mitt i dem kan kännas mörkt och hopplöst. Tittar jag tillbaka på min utbrändhet 2011 var det tack vare den jag påbörjade en tvåårig yogalärarutbildning med ayurvediskt inriktning. En utbildning som har förändrat mitt sätt att se på livet och på mig själv. Och det var bara början på en resa som fortsätter så länge jag lever.  


Under utbildningen till Ayurvedisk Hälsovägledare 2016-2018 förstod jag att jag inte alls kunde så mycket om Ayurveda (Ayurveda betyder kunskap om livet). Och jag är inte klar ännu, jag lär mig fortfarande av mina egna obalanser och av livet. Och ju mer jag lär mig desto mer landar jag i att det verkligen handlar om just kunskap om livet – Hela Livet.


Ayurveda, Yoga och andra visdomstraditioner säger att vi alla har en inre källa. Där finns friden, kärleken och kunskapen om det som vi behöver för att må bra. I de liv vi lever idag är det dock lätt hänt att vi tappar bort kontakten med vår inre källa och den visdom som finns där.


Min vision är att varsamt leda dig tillbaka till din inre källa och att hjälpa dig att växa och blomstra. 


Till min hjälp har jag Yogan, Ayurvedan, mina egna livserfarenheter från utbrändheter och livskriser, egna terapisamtal och inspiration och visdom från mina lärare och mentorer.


Buddhismen är en stor inspirationskälla för mig. Jag tror på medveten närvaro och medkänsla, vänlighet och tacksamhet. Meditation har gjort en otrolig skillnad i mitt liv. Den hjälper mig att möta mig själv och att våga möta allt det som händer med öppenhet, nyfikenhet och acceptans. Varje livssituation, varje händelse kan bli någonting jag kan växa av.


Jag hoppas att vi möts på något sätt. 

Tills dess önskar jag dig all lycka och frid på din livsväg.


Namaste

Manuela

Kontakta mig