Relationell Mindfulness/Cirkling

Relationell Mindfulness/

Cirkling 

Medveten - Nyfiken - Levande

En relationell form av mindfulness för dig som vill leva mer i kontakt med dig själv och andra


I den här formen av meditation också kallad "Circling" tränar vi på att bli mer och mer medvetna om vad som händer i oss själva, i andra och mellan oss för att skapa djupare och mer autentisk kontakt - en förmåga du har nytta av i hela livet. Till skillnad mot klassisk mindfulnessträning som ofta sker i ensamhet eller med slutna ögon gör vi Relationell mindfulness tillsammans med andra människor med våra ögon öppna. Rent praktiskt sker träningen två och två, eller i smågrupper eller helgrupp. Vi tränar på att sätta ord på det vi upplever i stunden när vi är i kontakt med en eller flera personer.


I träningen utforskar vi också olika lager av verkligheten vi upplever i stunden. Det kan exempelvis vara att lägga märke till vad som känns levande i mig just nu, vad som händer i min kropp just nu, vad jag är nyfiken på, vad jag är rädd för, vad som pågår i mina tankar, vad som händer i mina känslor, föreställningar jag har om den andra eller mig själv.


Träningen kräver ett visst mod, men vår erfarenhet säger att du får också skörda många insikter, mycket skratt, en stark känsla av kontakt och djupare närvaro med andra än du tidigare varit i med om.


Här kan du läsa mer om kursen. 


Lärare
Daniel Ek är legitimerad psykolog, mindfulnesslärare, författare och yogalärare med en bakgrund i vipassanatraditionen. Daniel jobbar främst med ACT, Acceptance and Commitment Therapy samt Functional Analytic Psychoterapy som är inriktad på medvetenhet i relationer. Daniel är medförfattare till boken Länge leve vänner -  forskning och färdigheter för att stärka dina vänskapsrelationer (Natur & Kultur, 2021) samt till två självhjälpsböcker för att hantera stress (Tid att leva och The Mindfulness and acceptance workbook for stress reduction)


Smakprov

Vill du få en djupare förståelse eller ett smakprov på Relationell mindfulness kan du lyssna på detta poddavsnitt i Närvaropodden.


Datum och anmälan


21 april 2024

INSTÄLLD 


"Helt fantastiskt!  Supertacksam för den här kursen! Tycker alla borde gå den. Så viktigt!"
- Anna Kebo