Nystartskurs

Nystartskurs

Ta ditt liv och din hälsa i dina egna händer!


Nystartskursen är en samling av hela min kunskap om Ayurveda, Yoga och Livet. Kursen har som syfte att hjälpa dig att hitta din egen kraft och inre trygghet och att stärka tilliten till dig själv och livet. Jag vill hjälpa dig att komma ihåg att du kan skapa din hälsa i både kropp och själ!
Jag hittar inget bättre ord än Self-Empowerment - det är detta nystartskursen handlar om!


Våren 2023 är det dags för den femte omgången av denna kurs som jag tycker så mycket om att hålla. Det är både spännande och en ynnest att följa deltagarna på denna resa. ​Det blir fem kvällar fyllda med kunskap, inspiration, gemenskap och insikter. Hemuppgifter ingår för att låta kunskapen landa i var och en på sitt sätt. 


Innehåll: 

☼ Skapa din hälsa med Ayurveda: Genom att veta mer om dig själv kan du göra klokare val

Vid första träffen får du en introduktion till Ayurveda och de tre centrala begreppen Vata, Pitta och Kapha. Det är med hjälp av dem som Ayurveda förklarar det som händer inom och runtomkring oss. Vi går genom vilka obalanser/besvär som kan uppstå - eller som jag hellre säger: genom vilka tillstånd vår kropp ber om hjälp och stöttning - och hur vi kan skapa balans igen. Vi pratar också om vad förändring innebär och hur Ayurveda ser på utveckling.


☼ Konsten att äta: Hur vi äter är lika viktigt som vad vi äter

Det är lätt att vi fokuserar för mycket på vad vi äter och glömmer bort att HUR är minst lika viktigt. Vi har kommit ifrån konsten att både lyssna på och respektera kroppens signaler när det gäller ätandet. Hur kan vi göra för att matsmältningen fungerar optimalt så att maten vi äter bygger starka och friska celler? Vad är ama och hur ser Ayurveda på matsmältning och ämnesomsättning? Vad kan vi göra när tarmen krånglar? Allt detta tar vi upp i träff 2.


☼ Återhämtning: Sömn, meditation, vila och hälsosamma dygnsrutiner

Äta, sova, jobba, vila - allt har sin tid. När vi följer en naturlig och balanserad dygnsrytm får vi den energi vi behöver. Förutom Ayurvedas rekommendationer för en hälsosam dygnsrytm får du lära dig hur stress påverkar nervsystemet och varför det är så viktigt med daglig vila/meditation.


☼ Yoga: Stärk din kropp och hitta ditt inre lugn med andningsövningar och yoga

Denna kväll ägnar vi åt yoga och andningsövningar och om vädret tillåter att prova på gående meditation utomhus. Yogaövningarna är enkla och lätta att ”ta med hem”.


☼ Hjärna och Hjärta – att använda hjärnan för att leva ifrån hjärtat 

Sista träffen handlar om hur vi kan ta hand om vårt inre på ett mer vänligt och hållbart sätt. Du får en inblick i hur din hjärna fungerar och varför det är så lätt att fastna i det negativa. Vi pratar om hur vi kan hantera tankar och känslor på ett klokare sätt och hur vi med enkla medel kan ”programmera om” hjärnan till att känna mer glädje och frid.


Som en röd tråd genom hela kursen löper att du redan har allting inom dig som du behöver och att de olika delarna i den här kursen hjälper dig att hitta dit för att bli mer medveten om dina möjligheter och att kunna se på dig själv och livet från ett nytt perspektiv.


Inga datum bokade för tillfälletInvestering

2500 kr inklusive material, fika och boken ”Skapa din hälsa med Ayurveda” av Maivor Stigengreen. Du får dessutom 10 % rabatt när du bokar en individuell rådgivning

Anmälan dig till  manuela@mayuyoga.se

Begränsat antal deltagare 


Anmälningsavgift 500 kr betalas till BG 882-2751 eller Swish 123-4308581 ange namn och nystart. Resterande belopp betalas en vecka före kursstart. Anmälningsavgiften återbetalas ej vid avbokning.


Jag förbehåller mig rätten att ställa in kursen vid för få deltagare. 

Så här skriver deltagare från tidigare kurser:  
"Kursen ger en djupare förståelse för hur vi människor kan fungera. En insikt i mig själv, varligt nyfiket ta en annan väg till förståelse av vad vi kan bli om vi lyssnar inåt. Inspirerande ledare/mentor som med livfullhet och mod vägleder, delar med sig och ger av sin tid. Tiden är alltid för kort men så är det när något är intressant. "


"Att JAG kan bli mitt bästa JAG genom att tänka på vilka val jag gör och hitta lugnet genom meditation. Kursen gav mig verkligen mycket tankar. Jag hittade många knep för att hitta mitt eget lugn. Jag har sett fram emot träffen varenda gång, har alltid känt mig positiv, glad och till ro, efter varje träff!"​


"Jag hade höga förväntningar när jag anmälde mig till kursen och de har överträffats. Dock hade jag inte insett hur mycket jag skulle prata om kursen inom familjen och med en del vänner. Både min man och mina döttrar anser nästan att de gått kursen. Väldigt intressant få en djupdykning i Ayurveda och indelningen i doshor. En användbar modell för att förstå våra olika behov och att det är ok.

Att dessutom boka hälsorådgivning hos dig var riktigt bra. Det känns som jag har gett mig iväg på min egna hälsoresa. Jag tar små etapper och ser att det blir effekt. Även folk omkring mig kommenterar att jag ser friskare ut."


"Du har hjälpt mig att förändra mitt liv! Tack för din omtanke, värme och kunskap om livet."


"Jag är otroligt, oerhört och fantastisk glad och tacksam att jag fått gå denna kurs! Det har verkligen väckt min medkänsla till mig och till andra på en ny nivå. Att få tillgång till att se mig själv och omvärlden utifrån de olika doshorna har gjort det lättare att sträva efter balans i livet och i möten med andra. Det gör mig mer ödmjuk. Att äta medvetet och smaka ordentligt på det jag äter. Jag ser det mer som att jag värdesätter mig själv mer när jag är mer i nuet. Jag är mer medveten och närvarande i mötet med andra och mig själv. Jag försöker påminna mig om att närvaro är den vackraste gåvan! Så tack Manuela för din närvaro i våra möten!"


"Den här kursen har hjälpt mig att förstå vikten av att lyssna på de kloka signaler som min kropp, mitt sinne och mitt hjärta faktiskt skickar till mig dagligen. Under kursen har jag i lagom doser och efter förmåga jobbat med att fasa ut ovanor, fasa in den kloka och så självklara ayurvediska livskunskapen. Ayurvedan har givit mig de redskap som jag så länge haft behov av för att succesivt kalibrera min kropp och mitt sinne för att känna harmoni, ro och komma i kontakt med mitt inre."